Kana-kasvisvuoka

13 Kes

Tämä kana-kasvisvuoka on Tuurikokin omaa tuotantoa, joskin todennäköisesti innoituksensa jostain saanut… Ei vain muistikuvia mistä:) Tämä vuokaruoka perustuu Tuurikokin epäterveellisiin lempiaineksiin eli reiluun määrään juustoa ja Béarnaisekastikkeeseen. Tällä kertaa kasvikset olivat pakasteesta (jälleen sieltä, mistä aita on matalin…); pussin jämät Amerikan sekoitusta ja loput Tuurikokin rakastamia vihreitä papuja. Tuurikokki sattui löytämään tarjouksesta kypsän, tuoreen ananaksen, josta neljäsosan uhrasi tähän, vaikka se kyllä muutoin menee parempiin suihin sellaisenaan… Béarnaisekastike on tietysti parempaa itse tehtynä, mutta tätä vuokaa varten se kannattaa tehdä pussiversiosta. Tuurikokki on onnistunut kertaalleen pilaamaan tämän ruoan itsetehdyllä kastikkeella, kyseinen kastike nimittäin ”heroittuu” uudelleen lämmitettäessä herkästi – ja niinhän se sitten uunissakin teki… Pussiversio sopii Tuurikokin mielestä tällaiseen ruokaan, jossa kastike ei ole pääosassa. Ja onhan se helpompaakin. Suluissa olevat ainesosat voi jättää poiskin, jos ne eivät kuulu suosikkeihin.

4 annosta:

250 g maustamattomia kanasuikaleita

1 keltasipuli

3 valkosipulin kynttä

suolaa, pippuria

300 g kasviksia (pakastettuja tai tuoreita)

(½ vihreä chili pilkottuna, ilman siemeniä)

suolaa, pippuria,

(vajaa kourallinen parmesaania)

kourallinen tuoreita yrttejä (rosmariinia, persiljaa, ruohosipulia tms.)

1 pss béarnaisekastiketta valmistettuna ohjeen mukaan

1/4 tuoretta ananasta tai 1 prk ananaspaloja

150 g juustoraastetta

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulin kynnet. Paista kanasuikaleet pienessä määrässä öljyä sipulien kanssa, mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Jos käytät tuoreita kasviksia, höyrytä tai keitä ne lähes kypsiksi. Valmista béarnaisekastike.

Laita uunivuoan pohjalle kana-sipuliseos ja ripottele päälle parmesaani. Lado päälle kasvikset, jos käytät pakasteversioita,  voit laittaa ne vuokaan jäisinä, mausta varovasti suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle chili ja silputut yrtit. Kaada päälle tasaisesti joka puolelle béarnaisekastike.

Lado kastikkeen päälle ananaspalat ja ripottele päällimmäiseksi reilusti juustoraastetta. Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes juusto saa väriä. Tarjoile vihersalaatin ja hyvän leivän kera. Tuurikokki tarjosi tämän ohjeen mukaan tehtyä leipää, mutta ohraisana, niin että 2/3 jauhoista oli ohrajauhoja.

About these ads

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Seuraa

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: